Eğitim

HİZMET NİMETTİR

Adıyamanlıların en büyük hayallerinden biri diğer illerde olduğu gibi Üniversitemizin olmasıydı, 2006 yılında alınan kararla bu hayaline kavuşmuştu Adıyaman.

HİZMET NİMETTİR
31-07-2024 22:01
31-07-2024 22:02
ADIYAMAN

Kurulduğu günde bu yana Adıyaman ekonomisine büyük katkı sağlamış ve binlerce öğrenci Adıyaman’da yaşamaya, okumaya başlamıştı. 

Ta ki tarihler 6 Şubat 2023 yılını gösterdiğinde yaşadığımız Asrın felaketinde tüm sevinçlerimiz, umutlarımız ve heyecanımız gibi bu sevincimiz de heyecanımız da molozlar altında yitip gitmişti.

Asrın felaketinde en büyük yarayı alan kurumlarımız başında geliyordu Adıyaman Üniversitesi.

Hemen herkes bu şehrin ayağa kalkabilmesi için, hayatın normal akışına dönmesine yardımcı olması adına Üniversitenin bir an önce eğitim öğretime başlaması gerektiği kanaatindeydi.

Ama öyle kolay değildi;

Personel lojmanları, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi, Rektörlük binası ağır hasar almış, (sonrasında yıkılmış)

Deprem sonrası koordinasyon merkezi olarak kullanılmış altyapısı ve üstyapısı bozulmuş, 

Akademik personelinin birçoğu gitmiş,

Öğrenci yurtları hasar almış,

Kısacası tamamen hasar alan moloz yığınların altında kalan Adıyaman Üniversitesine memleket sevdalısı Hemşerimiz Prof. Dr. Mehmet Keleş rektör olarak atandı.

Enkaz devralarak göreve başlayan Rektör Hoca, mevcut şartları zorlayarak 2023-2024 eğitim ve öğretime kapasitesinin sadece yüzde 19’uyla yüz yüze eğitime geçebilmişti. 

Devletin büyük desteği ile 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde ekibi ile gece demeden gündüz demeden yaptığı özverili ve kararlı çalışmalarla yüz yüze eğitime geçmenin önünde engel olarak duran hasarlı binalar onarılmış, tadilatları yapılmış, alt ve üst yapıları düzeltilmiş, akademik personelleri burada kalmaları konusunda ikna edilmiş, hayır severlerle görüşerek personel lojmanı yapımına başlamış, yurtlar aktif hale getirilmiş, ulaşım sorunu kalmamış.

Yapılan bu güzel çalışmaların meyvesi olarak Adıyaman Üniversitesi, 2024-2025 eğitim öğretim dönemine 14 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 1 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve Enstitü ile toplamda 866 akademik personel (97 Profesör, 161 Doçent Doktor, 239 Öğretim Üyesi, 157 Öğretim görevlisi, 212 Araştırma görevlisi) 832 İdari personel ve 17 bin civarı öğrenci ile yüz yüze eğitime geçen deprem bölgelerinde ilk Üniversite haline getirildi.

Atalarımızın söylediği gibi,

“Ekmeği Ekmekçiye Ver, Bir Ekmekte Üste Ver”

Rektör hoca ve ekibinin özverili ve gayretli çalışmaların Adıyaman’ımızın tamamında uygulanması ümidi ile..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER